Acampada L'H: Acta Asamblea sábado 28 de mayo

domingo, 29 de mayo de 2011

Acta Asamblea sábado 28 de mayo

Posta en situació. Es demana ajuda per aixecar l’acta. Es presenten 2 voluntaris que complementaran les seves actes.

Es demana ajuda en el debat i més participació.

Les comissions s’han reunit a les 10 i han proposat l’ordre del dia:

1. Valoració del día 27/05/2011 i del matí del 28/05/2011
2. Exposició de les comissions de Continguts, acció i difusió com a eixos més importants
3. Recollida de propostes
4. Debat: Paper de la policia local a la plaça

Es proposa afegir als punts del dia parlar sobre la situació de plaça Catalunya i el rumor de desallotjament per la final de la champions.

Intervenció-> (Dona de mitjana edat) Es proposa q es neteji i es mantingui la plaça respectant el pas de la gent. Es parla d’una dona amb alzheimer que ha de pasar sempre pel mateix lloc i que ara no ho pot fer amb facilitat per culpa de l’acampada. Es demana respecte i ordre.

Intervenció-> (Dona jove) Parla de respecte i de que Revolución no es botellón. Es demana respecte als veïns i als acampats que volen dormir. Es convida que si es vol fer gresca es faci en un altre lloc


1. Valoració del día 27 i del matí del 28 de maig 2011

Es fa un resum de l’assamblea del dia 27 (veure acte corresponent), es parla de les propostes que van sortir, de quines es van aprovar i quines s’estan el·laborant per a fer votació a l’assamblea.

Es proposa recollir signatures a favor de la dimissió de Felip Puig.

S’obre el torn de paraula
A proposta d’una veïna es demana que es controlin les hores de soroll. Es proposa una hora límit per garantir el descans dels veïns entre setmana.

Intervenció-> (dona jove veïna de la plaça) Es demana que es controlin les hores de soroll. Diu que es veu massa alcohol i que hi ha massa xivarri i que el moviment no es pot permetre donar aquesta mala imatge.

Es proposa 23:30-0:00 hores com a hora límit de fer soroll -> APROVAT

Intervenció-> (dona jove) Reflexió sobre el rumor de la nit anterior sobre la mort del noi ferit a la carga policial de plaça Catalunya. No li va agradar el discurs violent que van fer algunes persones després de la falsa notícia. Diu que passi el que passi hem de ser pacífics i amb un discurs de no violència. (aprovació general)

S’explica l’activitat del matí del dia 28. A les 10 del matí s’han reunit les comissions i s’ha parlat de la comissió que s’enviava a plaça Catalunya a la concentració d’acampades. S’ha decidit demanar la descentralització del moviment cap als municipis recolçant en el que calgui de manera puntual al moviment central de plaça Catalunya.


2. Comissions de Contingut, acció i difusió

A la reunió de comissions s’ha decidit que hi ha 3 comissions prioritàries: Continguts, acció i difusió.

2.1. Comissió de Continguts

Des de la comissió de Continguts s’ha decidit recolçar els moviments majoritaris, d’una banda, I, d’una altra, centrarar-se en temes locals. No centrar esforços en la lluita central si no fer propostes a nivell de la nostra ciutat. Es parla de integrar temes de immigració, integració i convivencia. Cridar a la immigració a participar del moviment.

Es posa en votació centralitzar els continguts en la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat -> APROVAT

Es demana gent per col·laborar a continguts. Hi ha molts temes a tractar i les aproximadament 12 persones que en formen part no donen per tot.

Es proposa llegir el manifest de LH i aprovar-ho per poder continuar avançant. Es llegeix el manifest.

Votació del Manifest->APROVAT


Es proposa fer un pamflet amb el manifest i les adreces web del moviment a internet i fer difussió offline-> APROVAT

Caldria també que el manifest aparegués tant a els nostres perfils de xarxes socials com al web I al blog.

S’obre Torn de paraules

Intervenció->(dona jove) Opina que l’important del moviment és a nivell global, i que si estem a la plaça de l’Ajuntament en comptes d’estar a plaça Catalunya és per la imposibilitat de fer una assamblea tan gran. Que som part del moviment de plaça Catalunya no un moviment apart.

Intervenció->(Home jove) Des de la comissió de contingut es vol dividir en dos, la part global del moviment de plaça Catalunya i el local de L’Hospitalet. Per la part local es vol parlar amb associacions de veïns i col·lectius de la ciutat per veure quines demandes locals tenen i veure quina part de la globalitat es pot treballar des de la ciutat.

Intervenció-> (Juanjo, home edat avançada) Mostra acord amb la primera intervenció. El moviment és globalitzat i per damunt del moviment a L’Hospitalet s’ha de recolçar el moviment central a Catalunya per lluitar sobre el que ve. Parla sobre les acampades de Sant Boi, Terrassa, Cornellà i Badalona. Acampar separats però treballar plegats. Donar recolçament a plaça Catalunya sempre que calgui. (sembla que hi ha molta gent que està d’acord).

Intervenció->(Andrea, dona jove) Diu que s’han de mantenir els dos moviments.

2.2 Comissió d’Acció

Es proposa fer eixos temàtics i que les activitats i les assamblees tractin sobre aquests eixos. Es planteja fer els eixos en terminis setmanals o diaris.->APROVAT

La comissió d’acció creu que el moviment ha de crear cultura i fer difussió cultural.

Intervenció->(dona jove, veïna de la plaça) Es posa en dubte el fet de les activitats que està portant a terme la comissió d’activitats (mercats, tallers de pa, etc...). Es diu que no tenen un objectiu clar, que donen imatge festiva i que hi han coses més importants a fer.

Intervenció->(Guillem, home jove) Proposta per fer intercanvi de llibres a la plaça de manera semblant a com es fa a plaça Catalunya. Es recull la proposta.

La comissió proposa fer un acte pacífic reivindicatiu a la oficina del SOC de L’Hospitalet en protesta contra l’atur a la ciutat.

Es vota fer dilluns l’eix temàtic sobre l’atur->APROVAT

Intervenció->(Sofia, dona) Demana flexibilitat en els dies dels eixos temàtics per poder portar a terme contactes i participació de la gent implicada. Compatibilitzar les agendes al màxim.

Es proposa també un eix sobre la immigració a la ciutat per a reivindicar el tarannà de L’Hospitalet com a ciutat acollidora I de refugi. Respecte a aquesta proposta es menciona que potser els de la Unitat contra el Feixisme podrien fer una xerrada sobre la situació a la ciutat.
Es vota possar-se en contacte amb associacions tipus “Unitat contra el feixisme i el racisme” i “S.é.S. Racisme”per fer conferencies sobre el tema i fomentar que parlin els immigrants directament->APROVAT

A banda, també es proposen més temes: hipoteques i mobilitat urbana.


Es proposa fer tres assemblees setmanals i dues conferències, o combinar eixos temàtics i activitats amb assemblees de resum els caps de setmana. Queda en estudi de la comissió per votar-lo en l’assemblea del proper dilluns.


2.3 Comissió de Difussió

Es proposa fer distribució offline del pamflet i online mitjançant mailing i xarxes socials->APROVAT

Es convida a fer difussió del moviment a nivell personal.

Es proposa centralitzar i posar ordre en el tema webs del moviment. Es demana col·laboració.

Es proposa participar enviant articles externs o de propia collita que siguin interessants. Es poden enviar al mail de la comissió de difussió. comision-comunicacion-difusion-lh@googlegroups.com

De cara a donar continuïtat al moviment es proposa fer una revista de publicació mensual que reculli les novetats del moviment. Es demana gent que col·labori tant enviant notícies a través del foro com per l’edició.

Es proposa posar una bústia física de suggeriments i també un apartat al blog amb la mateixa finalitat. Es demana a la gent que les opinions que possin a la bústia siguin constructives->APROVAT

Es proposa fer un cercavila que recorri els barris per donar a conèixer el moviment a la resta de la ciutat. Es proposa fer difussió també amb una furgoneta amb altaveu. Aquesta proposta passa a la comissió d’acció per a ser desenvolupada.

Es proposa fer un cineclub amb projeccions més debat.
Intervenció->(Dona jove) en contra del cineclub per no perdre el nord del moviment amb tantes activitats.
Intervenció->(Fran, home) es defensa el cineclub com a eina de fomentar la cultura, amb la projecció de documentals amb drets creative commons. Com a eina de crear contingut i debat.
Intervenció->(Paula, dona jove, veïna de la plaça) Proposa que el cineclub sigui un complement als eixos temàtics.
Intervenció->(Home, 13 anys) Demana fer les projeccions del cineclub abans en hores que els nens i els menors d’edat puguin participar perquè hi ha gent jove que te molt d’interés en veure les projeccions.
Es tanca el tema del cineclub i es passa a la comissió de difusió i/o de contingut per a la seva votació a la propera assemblea.


Es critica el contingut de la proposta de la instància que demana a l’Ajuntament la publicació dels sous públics. Es recorda que és una acció individual i personal que no s’ha aprovat a l’assemblea i que, per tant, no pertany al moviment. Es tanca el debat sobre aquest tema, la majoria no vol continuar parlant d’això.

Es proposa que les propostes que no es penjin al blog no tinguin res a veure amb el moviment. Només és oficial allò que surti publicat al blog. També es publicarà en paper perquè la gent que passi per l’acampada ho pugui consultar->APROVAT

Intervenció->(Jaume, de l’acampada de Viladecans) Porta salutacions del moviment de Viladecans i ens transmet el seu recolçament. L’assemblea li agraeix i ofereix també al seu. Informa de la situació a Viladecans. Es va fer una assemblea molt llarga per la important participació (200 persones) i l’acampada va comptar amb unes 75 persones. Avui monten carpes i comencen a demanar signatures. Coordinarem esforços, el Jaume ha deixat un telèfon de contacte.

3. Altres comissions i recollida de propostes


Es proposa la creació d’una nova comissió d’autogestió, per estudiar si tindrà independencia o anirà lligada a la comissió d’infraestructura->Aprovat

Intervenció->(Dona jove) Recorda que acampadasol és el centre neuralgic i que allà tenen una comissió legal molt potent, en què s’estan treballant temes sobre la reforma del sistema judicial I de l’aparell legislatiu.

Desde plaça Catalunya s’informa que el rumor de desallotjament a les 18:00 no és segur, però que hi haurà cordó policial per la celebració de la Champions.

Es proposa treure diners per l’autogestió fent samarretes. Aquesta i altres propostes les treballarà la nova comissió.

Es proposa parlar sobre el tema d’afectats per la hipoteca i els desnonaments. Passa a treballar-se a la comissió d’acció.

La Comissió de cuina agraeix la col·laboració ciutadana i de l’associació de veïns de Sant Josep. Demana més gent que col·labori. Es posposa un dinar popular per a la propera setmana. Es proposa fer un menjar de plats típics amb la participació ciutadana, que cadascú aporti el seu plat típic.

S’informa que el moviment disposa de fons econòmic per valor de 250€. Es donen poders a les comissions corresponents per tal d’administrar els diners. Es deixarà constància per escrit dels moviments de caixa perquè tothom que vulgui els pugui consultar i les despeses importants es portaran a votació a l’assemblea->Aprovat


S’informa que s’ha aconseguit un generador elèctric de benzina gratis. Es portarà a debat alternatives de sostenibilitat al generador de benzina. La comissió d’infraestructura estudiarà la ubicació del generador per tal que no molesti a ningú.

Es proposa fer una primera càrrega del dipòsit per veure com funciona. Al tractar-se d’una despesa important es porta a votació->Aprovat

Es vota donar poders a la comissió d’infraestructura per a pagar amb fons del moviment la descàrrega regular del servei públic->Aprovat

Degut a la duració de l’assamblea i a que és l’hora de dinar es posposa l’últim punt de l’ordre del dia (4.Debat: Paper de la policia local a la plaça) fins a la propera assemblea.

Es tanca l’assemblea

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Escribe tu comentario